Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Για μια χούφτα δικαιώματα

16 Νοεμβρίου το 2012, ο Θανάσης Αγαπητός, δάσκαλος, μέλος της ΔΟΕ (συνδικαλιστική ένωση των δασκάλων), εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συλλαμβάνεται από ασφαλίτες στην αυλή του σχολείου του, μπροστά στα μάτια των μαθητών του.

Γιατί;Γιατί συμμετείχε στην απαγορευμένη – κατά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης – συγκέντρωση ενάντια στον ερχομό του Χ.Γ.Φούχτελ, ο οποίος αποτελεί το τσιράκι της Μέρκελ στην Ελλάδα. Ο Φούχτελ ζήτησε αναλυτικά από Περιφερειακά Συμβούλια και Δήμους την αναλυτική καταγραφή και παράδοση τοπικών στοιχείων, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους και το ξεπούλημα τους σε ιδιωτικά κεφάλαια, ιδιαίτερα σε γερμανικά. 

Γιατί ασκούσε το νόμιμο δικαίωμα του – όχι επειδή δεν είχε τι να κάνει, αλλά επειδή το ένιωθε ως καθήκον και αξιοπρέπεια – να αγωνίζεται. Να αγωνίζεται ενάντια στο άδικο, ενάντια στην ανεργία, ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, ενάντια στο ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας στους Γερμανούς δυνάστες και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Επειδή απλά, δεν δέχθηκε να μείνει σιωπηλός και αδρανείς απέναντι στην επίθεση που όλα αυτά τα χρόνια δεχόμαστε από την πολιτική του κεφαλαίου, των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί δεν έσκυψε το κεφάλι απέναντι στην βία, την καταστολή των ΜΑΤ, την πραγματική τρομοκρατία.


Αν και αποδείχθηκε από το δικαστήριο πως η δίωξη του Θανάση Αγαπητού και των δύο δημοτικών υπαλλήλων, Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλου, έγινε μόνο και μόνο για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στην φιέστα του Φούχτελ, οι συναγωνιστές μας παραπέμπονται σε νέα δίκη. Γιατί; Γιατί η εξουσία τρέμει μπροστά σε ένα συνολικό και μαχητικό κίνημα αντίστασης και ανυπακοής και γι΄ αυτό επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και όποιον αντιστέκεται.

Στο χθεσινό Δ.Σ. (1 Οκτώβρη), ως Αντιδομή – Ε.Α.Α.Κ. κατεβάσαμε ένα ψήφισμα αλληλεγγύης για την δίκη που πρόκειται να γίνει 2 Οκτώβρη στις 11:00 στα δικαστήρια, υπερασπιστικό προς τους διωκόμενους, που καταδίκαζε την οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής των κοινωνικών μας αγώνων. Η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, υποστηρίζοντας υποτίθεται πως δεν ήξερε τι πραγματικά έχει συμβεί (μήπως δηλαδή ο δάσκαλος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ήθελε να ανατινάξει το σχολείο του, ή μήπως πέταξε καμιά πέτρα στην κινητοποίηση), καταψήφισε με ειρωνικό ύφος το ψήφισμα. Γνωστή η στάση της ΔΑΠ σε όποιον αγωνίζεται. Ως το πιστό τσιράκι των υπουργείων, στήριζε ανέκαθεν τους υπουργούς και όχι τους αγωνιστές. 

Αλήθεια 1η: Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να δει ξεκάθαρα στο διαδίκτυο τι έγινε και τι δεν έγινε. Ο καθηγητής που συνελήφθη με εξευτελιστικό τρόπο στο σχολείο του, δεν έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα κανενός. Το μαζικό λαϊκό κίνημα, δεν είναι τραμπούκοι. Παλεύουν με όπλα την αλληλεγγύη και το πείσμα ενάντια στο άδικο, το πείσμα ότι αυτός ο κόσμος μπορεί και πρέπει ν’ αλλάξει.

Αλήθεια 2η: Δεν δεχόμαστε από τους γαλάζιους υποστηρικτές του Σαμαρά, να καταδικάζουν περιστατικά βίας. Αυτοί που όχι μόνο δεν γύρισαν ποτέ να καταδικάσουν την άγρια καταστολή των φοιτητικών διαδηλώσεων, αλλά με μαφιόζικες πρακτικές της νύχτας επιβάλλουν το καθεστώς τους στις σχολές, δεν μπορούν αντικειμενικά να έχουν λόγο απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και την λαϊκή αγανάκτηση, απέναντι στην λαϊκή οργή που ξεσπά στους καπιταλιστές που τόσα χρόνια μαυρίζουν το παρόν και το μέλλον μας και οδηγούν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου στην εξαθλίωση!

ΥΓ: Με το νέο νομοσχέδιο που έχει περάσει για τους εκπαιδευτικούς, αν ένας δάσκαλος ή καθηγητής «μαυρίσει» το ποινικό του μητρώο με οποιονδήποτε τρόπο, χάνει την δουλειά του. Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, φαίνεται ωστόσο να αδιαφορεί…

(Δημοσιογράφος: Θανάση, βρέθηκες στο κέντρο μιας στοχοποιημένης επίθεσης, με τη σύλληψή σου, ανήμερα Πολυτεχνείου. Θανάσης Αγαπητός:Στοχοποιημένοι είμαστε όλοι σήμερα. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, Έλληνες και μετανάστες. Είμαστε στο στόχαστρο μιας πολιτικής που μας εξαθλιώνει οικονομικά, εργασιακά, κοινωνικά στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (από την συνέντευξη του Θανάση Αγαπητού στις 25 Νοεμβρίου το 2012)

Καταγγέλουμε την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την κατάπτυστη στάση της!

Γύρνα την πλάτη στους ΔΑΠίτες και όχι στους κοινωνικούς αγώνες!


Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται, δεν δικάζεται, δεν καταστάλλεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου